Unesite malo feng-šui magije u spavaću sobu

Spavaću sobu možemo slobodno da nazovemo i "Lični komad Raja"svakog doma. Ona je samo naše utočište, stvoreno za opuštanje, relaksaciju i obnavljanje energije posle napornih svakodnevnih obaveza. Baš ovde treba da obezbedimo snagu za novi dan, pa ovaj prostor nikako ne smemo da zanemarimo.

Pre nego da u svoju spavaću sobu unesemo bilo koji komad nameštaja, moramo da posvetimo pažnju boji zidova. Većina ljudi bira nežne i svetle boje, što je idealno. Svetlo-plava smanjuje napetost i stres. Svetlo-ljubičasta je najidealnije rešenje. Pored feng-šui stručnjaka i dizajnera, ljubičastu preporučuju i majstori meditacije i joge jer donosi smirenost. Zelena se takođe preporučuje jer je i naučno dokazano da  sam pogled na neku zelenu površinu prija našim očima.

Kad je spavaća soba u pitanju, pored opuštanja i odmora ne smemo da zaboravimo na ljubav. Detalji u crvenoj i roze boji probudiće strast. Pored boja, prigušeno svetlo i sjaj mirišljavih svećica dodatno pojačavaju seksualnu želju.

Najvažniji u spavaćoj sobi je krevet. Izbora je mnogo, od klasičnih četvrtastih, preko okruglih do nekih najmodernijih i nesvakidašnjih oblika kreveta. Koji god da izaberete, nećete da pogrešite, ali vodite računa o mestu koje birate za njega. Najbitnije je da uzglavlje kreveta bude uz zid, što simbolično prikazuje snagu i potporu u životu, a da ostale tri strane budu slobodne.

Bez obzira da li spavate sami ili sa partnerom, potrudite se da krevet bude dovoljno veliki. Obratite pažnju na simetriju, neka sa obe strane kreveta stoje noćni stočići , a na njima lampe, koje bi trebalo da budu iste.

Kada je u pitanju francuski(bračni) ležaj, nikako nemojte da dozvolite da on ima dva odvojena dušeka, jer to može da izazove svađu između partnera  i njihovo razdvajanje. Posteljina može da bude zasebna kao i pokrivač i jastuk.

Zid spavaće sobe dekorišite lepim i smirujućim motivima. Nečim što želite da vidite svako jutro kada se probudite. Izbegavajte porodične fotografije, a naročito fotografije sa venčanja, one imaju nepovoljan uticaj u spavaćoj sobi. Takođe, izbegavajte i slike vode i bilo koje slike koje prikazuju nešto tužno ili agresivno.

U spavaćoj sobi nisu poželjni računari, muzički stubovi i televizori. Kao ni akvarijum, sprave za vežbanje i ogledala.

Prozori bi tokom noći trebali da budu prekriveni debljim i svakako neprovidnim zavesama.

Vrata tokom noći držite zatvorena, kako bi vaša spavaća soba ostala privatna i sakrivena od radoznalih pogleda.

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor